©  Lider Güvenlik Sistemleri Tüm Hakları Saklıdır.
IP Kamera Sistemleri ve Gelişen Teknoloji
İp kamera sistemleri ne ihtiyaçlar farklılaşırken teknoloji de hızla gelişerek, hayatımızı daha da kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Artık ofisten müstakil eve, küçük esnaf dükkanından büyük residance dairelere, fabrikalara ,okullara, parklara ve hatta otoyollara kadar hemen hemen her alanda ihtiyaç duyduğumuz  güvenlik kamera izleme sistemleride teknoloji karşısında duramayarak  her gün  yapılarını geliştirmekte ve bize sınırsız imkanlar tanımakta. Teknolojinin gelişmesi ve sistemlerin değişmesi her zaman iyimidir? Herkes tarafından kullanılabilir fiyat aralığına indiğinde ve altyapı maliyetini düşürdüğünde , evet olabilir. Bu bağlanma 3-4 yıl öncesine nazaran IP kamera sistemleri  fiyatları , dahada ekonomik hale gelmiştir. Bilişim teknolojilerinin gelişimi, elektronik güvenlik sistemlerin birbirleri ile sorunsuz haberleşebilmesi ve maksimum tasarrufu, IP kameralar ve IP cctv kamera teknolojisini vazgeçilmez hale getirmiştir. Uzman görüşleri pazarın ileride tamamen IP sistemlere döneceği yönündedir. Ayrıca kablo çekmeye gerek olmadığı, dolayısıyla kablolamadan   oluşacak sorunların ortadan kalktığı, dijital teknoloji, ses ve görüntü kalitesi mükemmel IP network kamera sistemi teknolojisi, aslında nasıl bir altyapı istiyor? Sistem nasıl işliyor? Hangi durumda getirilerinden maksimum yararlanılabiliniyor?  IP kamera; ayrıca bir bilgisayar yada kayıt cihazı gerektirmeyen, network de bulunan hu' bınıza direk RJ45 uçla bağlanılan ve verilecek olan IP numarası üzerinden erişilecek görüntü izlemenizi sağlayan kameradır. Bu kameralar aynı zamanda kayıt yapmanızı da sağlamaktadır. Ancak bu durumda bir  bilgisayar  (ki biz bunlara Workstation adını veriyoruz) ve bir kontrol yazılımı gerekmektedir. Böylece Workstation üzerinde bulunan istediğiniz kapasitedeki harddiskinize yazılım sayesinde kayıt yapabilmektedir. IP kamera sistemi kurulumunu yapabilmek ve networke bağlamak tamamen network teknolojisini bilmekle alakalıdır.
Ancak burada üzerinde durulacak en önemli konular ;
Mevcut network üzerinden herhangi bir güçlendirme yapmadan kaç adet IP kamera sistemini  bağlayabileceğiniz, Workstation olarak hazırlanacak bilgisayarın konfigirasyonu nasıl olacağı, İzleme, kayıt ve yönetim için kullanılacak yazılımın kapasitesinin ne olacağıdır.Megabit networkler de IP kameraları en fazla 4-10 adede kadar bağlayabilir, hız kaybı yaşamadan  farklı PC lerden bağlayarak istediğiniz IP kamerayı rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Böylece görüntü transferinin networke vereceği yükte oldukça hafif olacaktır. Ancak kamera sayınız 10adet üzerine çıkmaya başladığında mevcut networkünüzün Gigabit olarak yenilenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda 20-30-40 adet ve üzerine çıkıldığında Workstation konfigrasyonunuzda Gigabit yapıya göre tasarlanmalı . Sağlıklı olması açısından 10 adetin üzerinde IP kamera ile güvenlik amaçlı izleme ve kayıt yapmak istiyorsanız; Kayıtlar için farklı , izleme ve yönetim için farklı bilgisayarlar kullanmalısınız. Bunun en büyük sebebi, kayıtların maksimum güvenlikte olmasını sağlamak ve sistemde hazar görmesini engellemektir. Workstation konfigrasyonunuzda  Gigabit yapıya göre tasarlanmalıdır. Sağlıklı olması açısından 10 adedin  üzerinde IP kamera  ile güvenlik amaçlı izleme ve kayıt yapmak istiyorsanız;kayıtlar için farklı , izleme ve yönetim için farklı bilgisayarlar kullanmalısınız. Bunun en büyük sebebi , kayıtların maksimum güvenlikte olmasını sağlamak  ve sitemde hasar görmesini engellemektir. Workstation konfigrasyonu belirleme işi tamamen sistemin teknik yapısı ile ilgili olup , çözümü aldığımız proje firması yada ana distribütör firmalardan da  talep edebileceğiniz bir bilgi  olmaktadır. İzleme ve kayıtları yapabilmek, farklı fonksiyonlara göre kameraları yönetmek için piyasada hemen her türlü IP kameraların yazılımı mevcuttur. Bu yazılımlar genelde 16 kameraya kadar ücretsiz olarak kullanıcıya verilen 16 kamera üzerinde ücretli olarak satılan, sisteminizi sağlıklı bir şekilde yönetmenize yardımcı olan en büyük faktördür. IP kameralar,  dünyanın nesrinde olusanız olun istediğiniz anda internetten bağlanarak kontrol edebileceğiniz oldukça esnek bir yapıya sahiptir.
IP Kameralar ve Network CCTV Sistemleri
IP Kamera Nedir?
Güvenlik ve gözetim amacıyla lokasyonların uzaktan  veya aynı networkten izlenmesini sağlayan , kendi başına çalışabilecek şekilde tasarlanmış,gelişkin network yeteneklerine sahip kameralardır. IP kameralar (network kamera denilmektedir.) CCTV kameraları ile aynı özelliklere sahip olmakla beraber, yetenekleri itibarıyla bir kamera kasası içine yerleştirilmiş birer bilgisayar gibi düşünülebilir. IP Kameralar , CCTV kameralardan farklı olarak her türlü network ortamına, kablolu veya kablosuz olarak doğrudan ve kolaylıkla adapte edilebilirler. IP Kameralar, kablolu networke CAT5 ve CAT6 kablo ve RJ45 konnektörle  ile en yakındaki switche, kablosuz networke ise en yakın erişim noktasına kablosuz netwok endüstri standardı olan Wİ-Fİ (802,11b/g )ile kablosuz şekilde bağlanabilmektedir.
Neden IP Güvenlik ve Gözetim Sistemi?
IP Kamera ve video sunuculardaki gelişmeler, konvansiyonel CCTV sistemlerindeki yeni bir kavramın  oluşmasını sağlamıştır. Network CCTV. TCP/IP'nın hız, ekonomi esneklik ve uyumluluk avantajları ile güvenlik amaçlı video teknolojisi yeniden tanımlanmış ve aşağıda özetle verilen büyük avantajlar sağlamıştır. IP tabanlı gözetim ve güvenlik sistemleri tek bir kameradan başlayıp yüzlerce hatta binlerce kameraya kadar genişleyebilir.Tüm kameralar birbirinden bağımsız konfigüre edilerek, tamamının aynı veyafarklı hızlarda ve görüntü kalite seviyelerinde video sağlamaları ve kayıt etmeleri sağlanabilir. Konvansyonel CCTV ve DVR sistemlerindeki gibi 4, 9, 16 adet gibi kurulum sınırlamaları yoktur. Düşük kablolama maliyeti ve kullanım esnekliği sağlar. IP kamera ve video sunucular video, ses ve data iletişimi için cat5 ve cat6 gibi mevcut bilgisayar ağlarındaki kullanılan bakır telleri kullanır. Bilgisayar ağı bulunan hemen hemen tüm binalarda hazır bulunan bu kablolar ile kolay kurulum, hızlı bağlantı , düşük maliyet ve kullanım esnekliği sağlar. Konvansiyonel CCTV ve DVR sistemlerinde kullanılan coaxiel gibi pahalı, kurulum ve kullanım esnekliği olmayan özel kablo ve kablolama yöntemleri gerektirmez. Uzaktan  hızlı  ve kolay erişim  imkanı . Kaydedilmiş ve gerçek zamanlı canlı görüntülere dünyanın başka yerinden hemen, hızlı ve güvenli şekilde erişim ve izleme imkanı  Kaydedilmiş ve ya gerçek zamanlı canlı görüntülere , dünyanın başka yerinden hemen, hızlı ve güvenli  şekilde erişim ve izleme imkanı sağlar.
Konvansiyonel CCTV ve DVR sistemlerindeki gibi uzaktan izlemek için sunucu ve yazılım zorunluluğu yoktur.  İnternetin sağladığı bütün kolaylık ve  konfordan doğrudan faydalanmayı sağlar. Video ve ses iletimi için, kameralar ve video kaynakları dışında ilave donanım ve yazılımlar gerektirmez. Daha ekonomik  şekilde sistem tasarımı ve kurulumu sağlar. Kurulumu bilgisayar ağlarıyla kolay entegrasyon ve mevcut kaynaklardan faydalanabilme yetenekleri sayesinde IP güvenlik ve gözetim sistemleri konvansiyonel sistemler ile karşılaştırıldığında sistemin bütünü göz önüne alındığında daha düşük sahip olma maliyeti ve daha düşük işletim maliyeti avantajı sağlar. Kablolama zorluğu olan uygulamalarda , 802.11b/g  gibi endüstri standartlarında kablosuz dönüşüm ve kullanım kolaylığı ve esnekliği sağlar. Kablosuz network ekipmanları ile geniş alanlı kablosuz video ağlarının kurulumu sağlanabilir. IP kamera veya sunucuları ,tıpkı bir internet sunucusu gibi çalışırken, kendi işlemcisi , işletim sistemi, belleği, web sunucusu, network ara yüzü, sayısal ara giriş/çıkışlar kameraya sahip birer bilgisayardır. Bundan dolayı görüntü iletimi, kaydı, çeşitli şartlarda (hareket algılama durumunda, sürekli veya tanımlı zaman aralıklarında )yapılabilmekte, sayısal girişlerine bağlı olarak akıllı bir alarm sistemi gibi uyarı ve ihbar sistemi olarak da çalışabilmektedir.  Güvenlik Sistemi İhtiyaçları  Internet Üzerinden Bağlantı, Uzaktan gözetim,  Uygun Maliyet Yatırım / karşılık, sistem perfonmansı Çoklu gözetleme Düşük kablo maliyeti Düşük kurulum ve bakım maliyeti Yüksek Esneklik ve Mobilite Kabiliyeti Olmasıdır.



Network CCTV Nedir ?
Endüstri de en çok kabul gören TCP/IP teknolojisidir. Koaksiyonel Kablo Bağımlılığı Network  CCTV koaksiyel kablo kullanımını azalttığından kurulum ve bakım maliyetleri düşüktür. Merkezi Olmayan Sistem. Daha sağlam ve güvenli mimari yapı. Eş zamanlı Sistem. Uzaktan bağımsız olma. Triplex mod desteği. Çok noktayı aynı anda gözetleme yeteneği. Network CCTV Avantajları Kolay kurulum ve Kablolama Binaların birçoğu IP networklara sahiptir ve internet altyapısı çok hızlı bir şekilde  genişlemektedir. Mevcut koaksiyel kablolama yüksek karmaşalığa ve uzun mesafeli bağlantılarda dezavantajlara sahiptir. Kurulumdan Sonra Mobilite Tüm network kameralar ve kayıt üniteleri network portuna eklenip çıkarılacak kolay taşınma imkanı sunar. Mevcut sistemler (DVR,VCR)ek kablolama yükü getirirler. Yüksek Ölçeklenebilirlik. IP network sanal multiplexer olarak çalıştığı için video kanalları sisteme, network kamera eklenerek gerçekleştitirilir. Mevcut sistemlere video kanalları eklemek için yeni ünitelere gerek olacağı için yüksek yatırım gerekir.  Hatalara Dayanıklılık Network CCTV , dağılmış sistem yapısında olduğu için daha kararlı ve güvenli çalışma sunar. Mevcut sistemlerde (DVR, VCR) CCTV komponentlerinden birindeki bir hata tüm sistemin çalışmasını etkiler. Kolay Kurulum. Access kontrol ve alarm üniteleri ile kolay entegrasyon. Muhtelif donanım ve yazılım arayüzleri Geniş Alanlı Ağlarda Bağlantı Çoklu ortamlarda paralel görüntüleme. DSL ve  kablosuz networkler ve geniş alanlarda video gözetleme networkleri için uygun ortam sağlar. Mevcut sistemler video networku için koaksiyel kablolar kullanmak zorundadır.
Uygulama Analizleri. LAN Uygulamaları Büyük projeler genellikle LAN uygulamalarıdır. Büyük projelerde statik IP v LAN daki hıza benzer yüksek band genişliği kullanılmaktadır. Küçük uygulamalarda genellikle internet üzerinden izleme, uzaktan kontrol ve kayıt uygulamaları şeklinde olmaktadır. Çoklu Video Kanalı Uygulamaları Video kanal sayısı 40 veya 50 nin üzerindeki uygulamalarda Axis ip kamera  ekonomik bir sistem ve güçlü bir mimari yapı haline geliyor. İstatistik raporlarına göre  CCTV uygulamalarının 30-50 adet arasındaki video kanalı yüzdelerinin daha fazla olduğunu gösteriyor. WAN Geniş Alanlı Gözetim Uygulamaları Kullanıcının az kablolama veya tamamen kablosuz video gözetim sistemi kurmak istediği durumlarda , Axis İp kamera  ürünleri fiyat/performans dengesi en uygun çözümler olmaktadır. Kampüs ve büyük ölçekli fabrika görüntüleme sistemleri can alıcı uygulamalardır. Kullanıcılar mevcut yüksek hızlı network alt yapısını, görüntüleme sistemi için kullanmaktadırlar. Yanlızca Video Uygulamalar. Kullanıcıların %90 dan fazlası ,sensör ve alarm cihazları kullanmadan sadece video güvenlik sistemi kurma eğilimindedir. Web Tabanlı Uygulamalar web tabanlı sistem bütünleştiriciler, kolaylıkla ve çok hızlı iş geliştirebilirler. Network CCTV sisteminin esnekliği ,ölçeklenebilirliği, kurulum ve bakım maliyetleri avantajlarından dolayı kullanıcılara yeni olanak sağlarlar. İş Geliştiricilerin Tercihleri CCTV uygulamaları yapan firmalar genellikle,network kamera  yerine network video server tercih ederler.  IT sektöründeki insanlar :yeni iş geliştirme olanakları  ,esneklik ve web uygulamaları için, konvasyonel analog  CCTV ekipmanları yerine network kameraları kullanmayı tercih ederler.






Güvenliğiniz İçin Profesyonel Çözümler
Lider Güvenlik Alarm Kamera Sistemleri ANTALYA
Tel: 0242 323 11 90 Pbx Fax: 0242 323 38 29